Contactformulier

Tijdens de behandeling kan ik de telefoon niet aannemen. Ik vraag u vriendelijk mijn voicemail in te spreken of onderstaand contactformulier in te vullen.
Zodra ik in de gelegenheid ben, neem ik contact met u op.

Of stuur me een WhatsApp bericht mail

Invloed van algemene gezondheid, ziekten(o.a. Diabetes en reuma) en geneesmiddelen in relatie tot uw mondgezondheid.

Voorafgaand aan de behandeling vraag ik u naar uw gezondheid en eventueel medicijngebruik.
Het is erg belangrijk dat uw medische vragenlijst correct is ingevuld. De invloed van uw gezondheid en eventueel medicijn gebruik kan van invloed zijn op uw mondgezondheid en in sommige gevallen moet ik er rekening mee houden tijdens mijn behandelingen. (denk hierbij een het gebruik van bloedverdunners)

Van de in Nederland meest gebruikte medicijnen (waarbij u kunt denken aan bloeddrukverlagers, cholesterolverlagers, pijnstillers en anti depressiva) is van allemaal bekend dat ze bijwerkingen hebben op de mond.
Een droge mond is 1 van de meest voorkomende bijwerking. In een droge mond heeft u sneller tandsteen, sneller ontstekingen en een minder goede genezing.

Het is mijn taak om naast goede poetsadviezen en een goede gebitsreiniging/tandvleesbehandeling ook uw gezondheid mee te nemen in het totaal plaatje en daarmee in het behandelplan.

Rookt u? naast de minder fraaie bruine aanslag die dit veroorzaakt is het wellicht minder bekend dat roken de genezing remt door verminderde doorbloeding in de mond.
Natuurlijk zou ik u graag overtuigen te stoppen met roken maar tot die tijd help ik u graag de tanden schoon te maken en problemen voor te zijn.

Heeft u Diabetes? Blijft uw bloedsuikerspiegel niet binnen de marges?
Als gevolg van deze ziekte kunnen naast complicaties als hart- en vaatziekten, nieraandoeningen ook problemen ontstaan als oogaandoeningen, voetproblemen en tandvlees ontstekingen. Dit kan leiden tot verlies van kaakbot waardoor tanden en kiezen verloren kunnen gaan. De oorzaak kan worden gezocht in een te hoge bloedsuikerspiegel. Het lichaam wil de suiker kwijt raken door veel te plassen.
Dit zorgt voor een drogere mond. Speeksel beschermt op een natuurlijke manier uw gebit. Minder speeksel betekend grotere kans op gaatjes en tandvleesontsteking.
Ook kunnen ontstekingen ontstaan doordat suikerziekte een slechtere doorbloeding veroorzaakt.
Als dit jarenlang doorgaat, raken bloedvaatjes beschadigd en wordt het tandvlees ook kwetsbaarder.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met ontstekingsreuma vaker Parodontitis (ernstige tandvlees ontsteking) hebben.
Ook als uw geen klachten heeft adviseer ik u uw tandvlees te laten controleren. Dit omdat tandvleesontstekingen vaak ongemerkt aanwezig zijn.

Als mondhygiënist coach ik u graag in het behouden van een gezonde mond en voorkomen van problemen rekening houdend met alle factoren die van invloed zijn.
Zelf kunt u met de poets adviezen aan de slag, tussen uw tanden en kiezen rageren/stokeren en uw tandsteen laten verwijderen.

Wilt u weten of uw tandvlees gezond is? Ik controleer dit graag tijdens een vrijblijvende intake.

Contactformulier

Of stuur me een WhatsApp bericht mail
alliance
alliance
alliance
alliance
Mondzorg Vught voor:

Wat anderen over Mondzorg Vught zeggen ...


Ingeborg
Mijn gezin is in goede handen bij Joy
Mijn gezin is in goede handen bij jou Joy! Mijn kinderen gaan met plezier naar je praktijk en thuis hoef ik niet meer te zeggen dat ze nog moeten poetsen!
Paulien
Klachtenvrij door de behandeling van Joy!
Na jaren last van bloedend tandvlees met poetsen nu klachtenvrij door de behandeling en adviezen van Joy!
Marijn
Super ervaring!
Ik wist niet dat een behandeling pijnloos en zo snel resultaat kon opleveren! Super ervaring!
Nieuws: